«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας dreamers» στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη. (e-ptolemeos)

 Συναρπαστική παράσταση με πολύ γέλιο και συγκίνηση – Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης η πρεμιέρα


Όλα είναι έτοιμα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την πρεμιέρα του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers», η οποία θα δοθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη.
«Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Σαίξπηρ λίγο στα σημερινά δεδομένα», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σκηνοθέτης της παράστασης, Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Πρόσθεσε ότι «θελήσαμε να φτιάξουμε ένα έργο που να είναι πολύ σήμερα και να αφορά μικρούς και μεγάλους. Νομίζω ότι λειτουργεί, ότι είναι ένα θέαμα, ένα θέατρο που έχει πάρα πολύ γέλιο, πάρα πολύ συγκίνηση, πάρα πολύ ωραία αισθητική, η μουσική του είναι πολύ σήμερα». Δήλωσε ακόμη εκ μέρους όλου του θιάσου ότι «είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται στην Κοζάνη και κάνουν αυτή τη δουλειά», προσθέτοντας ότι «δεν κάναμε καμία έκπτωση στη δουλειά μας». Ο σκηνοθέτης σημείωσε για τους ηθοποιούς ότι «τα παιδιά που είναι στη σκηνή είναι ο καθένας πολύ ξεχωριστός και πολύ λαμπερός, επαγγελματίας σ’ αυτό που κάνει».
20161012_184639
Άλλωστε, οι οκτώ ηθοποιοί επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον σκηνοθέτη. Τα αποσπάσματα του έργου που παρουσίασαν στους δημοσιογράφους και στην εφηβική ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ, έφεραν τη σφραγίδα νεαρών ταλαντούχων επαγγελματιών καλλιτεχνών, με πάθος στη δουλειά τους. Οι σκηνές που έπαιξαν ήταν καταπληκτικές, η ερμηνεία άψογη και βεβαίως ανάλογο ήταν και το αποτέλεσμα.
3
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ελένη Δημοπούλου, σημείωσε ότι «το ΔΗΠΕΘΕ εγκαινιάζει για δεύτερη φορά την παιδική – εφηβική σκηνή με μία σημαντική παράσταση, με το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Είναι μία ωραία δουλειά με πολλές εκπλήξεις, πολύ χιούμορ, πολύ συναίσθημα και πολύ θέατρο».
Με αφιέρωμα στον Σαίξπηρ ξεκινά το ΔΗΠΕΘΕ τη νέα σαιζόν, υπογράμμισε η πρόεδρος του δ.σ. Μελίνα Ηλικίδου. «Εξήντα μέρες Σαίξπηρ με θέατρο, με μουσική με ζωγραφική, με παραμύθια. Σε όλα αυτά συμμετέχουν οι ηθοποιοί μας, οι έφηβοι και τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου», επισήμανε.
Να σημειωθεί επίσης ότι η εφηβική ομάδα των εργαστηριών θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έκανε μια σύντομη παρουσίαση του «FREE PRESS» που ετοίμασε μετά από έρευνα που έγινε για τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο πλαίσιο του αφιερώματος «60 μέρες Σαίξπηρ» και θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα της παράστασης.
2
Η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χατζηαδαμίδη βασίζεται στο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ένα από τα πιο σημαντικά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Με την παράσταση αυτή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τιμά την επέτειο για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ελισαβετιανού ποιητή και επιχειρεί να μυήσει τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες στον σαγηνευτικό κόσμο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα.
Ημερομηνίες  παραστάσεων:
Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Σάββατο 22, Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Σάββατο 29, Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Καλοκαίρι γινωμένο σ’ ένα δάσος μαγικό. Τέσσερις νέοι καταφεύγουν σ’ αυτό για να απολαύσουν τον έρωτα, μακριά από κανόνες, απαγορεύσεις και συμβιβασμούς. Ο Λύσανδρος, η Ερμία, ο Δημήτριος και η Ελένη βιάζονται να ζήσουνּ  ονειρεύονται, παίζουν, κυλιούνται στα λιβάδια, μαλώνουν και μονιάζουν, καρδιοχτυπούν, ανακαλύπτουν, τρελαίνονται από έρωτα και επιθυμία. Μαζί τους ξωτικά, βασιλιάδες και μαστόροι αλλά κι ένας αλλόκοτος ερασιτέχνης ψαράς συγκατοικούν σε ένα ονειρικό σκηνικό σύμπαν που προκαλεί αμέσως την …όρασή μας. Πώς βλέπουμε; Πώς ερωτευόμαστε; Και τι είναι αυτό που μας προσελκύει σε ένα πλάσμα; Μια παράσταση για την κωμική φύση αλλά και τις σκοτεινές διαδρομές του έρωτα, για τα «μάτια» των ερωτευμένων, για τα λόγια που κάποτε μας πλήγωσαν και επέστρεψαν μετά στα χείλη τα δικά μας, μα πάνω από όλα, μια παράσταση για όσους διεκδικούν τα όνειρά τους.
20161012_190749
 Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Κίνηση – Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά – Κουστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Πρωτότυπη μουσική: Αδάμ Σιάγας
Στίχοι τραγουδιών: Μάρα Τσικάρα
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ευαγγελία Κιρκινέ, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα, Αγγελική Παρδαλίδου
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Ανδρέου
Βοηθός Σκηνογράφου: Βενετία Νάση
Κατασκευή κοστουμιών: Ευγενία Κάψα
Διανομή αλφαβητικά: Μαίρη Ανδρέου, Λευτέρης Βλάχος, Δήμητρα Βήττα, Γιώργος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Σταύρος Μπίλλιος, Μυρτώ Πανάγου.
Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας.

Did you like this? Share it!

0 comments on “«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας dreamers» στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη. (e-ptolemeos)

Comments are closed.