Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης παρακολούθησε τον "Αίαντα" του Ρίτσου

Τη Δευτέρα 26-10-2015 πενήντα μαθητές της Β΄τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης παρακολούθησαν την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης “Αίας” σε κείμενο του Γ. Ρίτσου.

Ο δραματικός μονόλογος του Ρίτσου, η συνομιλία του ποιητή με το αρχαίο κείμενο, η δυνατή ερμηνεία του πρωταγωνιστή και μοναδικού ήρωα της παράστασης προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον και το θαυμασμό των μαθητών. Εντύπωση προκάλεσε η αμφιθεατρική διάταξη των μαθητών πάνω στη σκηνή και σε απόσταση αναπνοής από το χώρο δράσης του ηθοποιού, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα για πρώτη φορά να βιώσουν με άμεσο τρόπο έντονα συναισθήματα αλλά και να προσλάβουν τα μηνύματα της παράστασης μέσω μιας “διαφορετικής” παράστασης που θα θυμούνται πολύ καιρό.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση του ηθοποιού κ. Κων/νου Κοζικόπουλου και της Δ/ντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κ. Ελένης Δημοπούλου με τους μαθητές, ανάλυση του έργου και των μηνυμάτων του, γεγονός που προκάλεσε πρωτόγνωρα συναισθήματα και ιδιαίτερη ικανοποίηση στους μαθητές.

Οι συνοδοί καθηγήτριες Πάλλα Αναστασία και Λούδα Θεοδότα ευχαριστούν ιδιαίτερα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την ευγενική χορηγία του και όλους τους συντελεστές για την υπέροχη παράσταση και για την ευκαιρία που μας πρόσφεραν να την απολαύσουμε.

[su_custom_gallery source=”media: 6338,6339,6340,6341,6342,6343″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Επιστολή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Did you like this? Share it!

0 comments on “Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης παρακολούθησε τον "Αίαντα" του Ρίτσου

Comments are closed.