Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σας συγχαίρει για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζει στην πόλη μας!


kalosorisma_sostoΛίγα λόγια για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ιδρύθηκε το 1997. Στεγάζεται στην Αίθουσα Τέχνης  που βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κοζάνης. Η αίθουσα διαθέτει 600 θέσεις, μεγάλη σκηνή και φουαγιέ και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Στο υπερυψωμένο ισόγειο του ιδίου κτιρίου χρησιμοποιείται μικρό θεατράκι 50 θέσεων. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες και έχει παρουσιάσει έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου  στην Κοζάνη, την Αθήνα και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο την Μελίνα Ηλικίδου και από την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου.
Εκπαιδευτικές δράσεις
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σχεδίασε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου. Η αναγκαιότητα διαρκούς επιμόρφωσης και η χρήση των θεατρικών τεχνικών για την ανάπτυξη συναισθηματικών και πνευματικών δεξιοτήτων, η αξιοποίηση έμπειρων καλλιτεχνών, εμψυχωτών και θεατροπαιδαγωγών που ζουν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν τη βάση για τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών δράσεών μας.
Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. λειτουργούν:

  • Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά και για εφήβους
  • Το εργαστήρι «Το θέατρο αγαπάει τη διαφορετικότητα» που αγκαλιάζει παιδιά με νοητικές, κινητικές ή άλλες δυσκολίες
  • Εργαστήρια θεάτρου για νέους και ενήλικες

Στα εργαστήρι θεάτρου για νέους και ενήλικες μαθαίνετε ότι η τέχνη του θεάτρου είναι μια τέχνη ψυχοθεραπευτική. Αποκαλύπτει ένα εαυτό που έχουμε κρυμμένο. Σας προσκαλούμε να τον ανακαλύψετε! Τα εργαστήρια λειτουργούν σε 3 κύκλους. Στον Α΄ κύκλο γίνεται εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου και στους υπόλοιπους δύο κύκλους γίνεται εμβάθυνση στην θεατρική γνώση. Η συνδρομή είναι 20€/μήνα.
Επιδίωξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά είναι η δημιουργία μιας ομάδας θεάτρου μέσα στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Σεμινάρια
Εκτός από τους βασικούς κύκλους εκπαίδευσης το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. διοργανώνει πολλά σεμινάρια που σχετίζονται με την τέχνη του θεάτρου.
Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για τις παραστάσεις και τις δράσεις μας:
24610 24062 και 6987991949
Τριών Ιεραρχών 2, Κοζάνη
dipethekozanis.gr
Δηπεθε Κοζανης @dipethekozanis

Did you like this? Share it!

0 comments on “Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σας συγχαίρει για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζει στην πόλη μας!

Comments are closed.