Σεμιναριακά μαθήματα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τίτλο «Τέχνη για όλους» – 2015 -2016

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία  με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κοζάνης διοργανώνει κύκλο σεμιναριακών  μαθημάτων με τίτλο «Τέχνη για όλους». Τα σεμινάρια αυτά ακολουθούν το πλαίσιο της φιλοσοφίας του προγράμματος για χρήση και εφαρμογή  εναλλακτικών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας,  οι οποίες στηρίζονται  στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων.
Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από αίτημα του ΣΔΕ Κοζάνης για την παρακολούθηση σεμιναριακών μαθημάτων από τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του Σχολείου, το οποίο έτυχε άμεσης αποδοχής από τη Διεύθυνση  του ΔΗΠΕΘΕ.
Το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην ανάγκη  του  ανοίγματος  προς την κοινωνία των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ πέρα από τα στενά όρια της τάξης αλλά και της δεδομένης διάθεσης και ευαισθητοποίησης  μιας κοινωφελούς χαρακτήρα Δημοτικής  Επιχείρησης, όπως είναι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, να προσφέρει και να «μορφώσει» ποικιλοτρόπως  τους πολίτες πάνω σε θέματα Τέχνης.
Στόχος  του είναι  να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι από κοντά το θαυμαστό κόσμο της Τέχνης  και με βιωματικές μεθόδους (ενεργό συμμετοχή, εργασία σε ομάδες, παιχνίδια ρόλων) να προσεγγίσουν δημιουργικά την θεατρική τέχνη  έτσι ώστε να αναδειχθεί ο παιδευτικός αλλά και κοινωνικός ρόλος του θεάτρου.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν Νοέμβριο 2015-Ιανουάριο 2016 στην Αίθουσα Τέχνης. Εκπαιδευτές είναι έμπειροι άνθρωποι του θεάτρου.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Σεμιναριακά μαθήματα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τίτλο «Τέχνη για όλους» – 2015 -2016

Comments are closed.