Τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά χωρίζονται ηλικιακά και στοχεύουν στην ανάπτυξη της φαντασίας, της ενσυναίσθησης, της ομαδικής λειτουργίας, στη γνωριμία του παιδιού με τον κόσμο που το περιβάλλει και την προσπάθεια να βρει τη δική του θέση σε αυτόν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΣΚΟΠΟΣ

ΑΦΙΣΑ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_ΘΕΑΤΡΟΥ_ΓΙΑ_ΠΑΙΔΙΑ-ΕΦΗΒΟΥΣΤο Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια σύνθετη δραματική μέθοδος, καθώς συνδυάζει το Θέατρο με το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι ο ευκολότερος και πιο οικείος τρόπος που διαθέτει το παιδί για να εκφραστεί. Είναι μια παρόρμηση που του επιτρέπει, μέσα από το λόγο, την κίνηση, την φαντασία και τη συνεργασία να δημιουργήσει τη δική του μοναδική τέχνη.

Εδώ και 9 χρόνια, το Θεατρικό Παιχνίδι περιλαμβάνεται σταθερά στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, που χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Από το 2006 πάνω από 300 παιδιά έχουν γνωρίσει το Θεατρικό Παιχνίδι μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Εμψυχώτρια είναι η ηθοποιός και θεατρολόγος Μαρία Μπατάνη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική του Θεάτρου.

Στις συναντήσεις τα παιδιά γνωρίζουν το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση, τον Αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του Θεάτρου. Χρησιμοποιώντας την φαντασία τους μπορούν να μετατρέψουν μία θεατρική σκηνή σε θάλασσα, ένα καπέλο σε πουλί, ένα ύφασμα σε άνεμο… γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά. Αυτά που είναι σημαντικά, δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια».

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Μαρία_Μπατάνη
Μαρία Μπατάνη
Μαρία_Μουστάκα
Μαρία Μουστάκα
Στέλιος Χλιαράς
Στέλιος Χλιαράς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για νήπια και παιδιά Α’ Δημοτικου: κάθε Τετάρτη 16:30-18:00

Για παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικου: κάθε Σάββατο 11:00-12:30

Για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού: κάθε Σάββατο 12:30-14:00

Κόστος συμμετοχής: 20€ /μήνα
Σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού η τιμή είναι 15€.
ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε:
• παιδιά των οικογενειών που είναι κάτοχοι της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του Δημου Κοζάνης
• παιδιά των οικογενειών που επιδοτούνται μέσω του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα Παιδική προστασίας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης

Τηλ: 24610 24062 – εσωτ.1 – Τασούλα Σιμάρα (ώρες γραφείου)