Εντυπωσίασε η πρεμιέρα του«Χορεύοντας στη Λούνασα» από τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων (ΧΡΟΝΟΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ)


To «Χορεύοντας στη Λούνασα» δεν είναι ένα εύκολο έργο. Είναι ένα έργο απαιτήσεων, ένα αριστούργημα του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ, για καθημερινούς ανθρώπους, που δεν θα ζήσουν ποτέ τη ζωή που ονειρεύτηκαν. Η επιλογή των ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων να το  ανεβάσουν, με τη σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη ήταν από την αρχή μια μεγάλη πρόκληση. Την Παρασκευή το βράδυ, λίγο μετά την πρεμιέρα στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, οι συντελεστές της παράστασης πρέπει να ένιωσαν δικαιωμένοι.  Δικαιωμένοι καθώς παρουσίασαν μια άρτια, από όλες τις πλευρές, παραγωγή, καταφέρνοντας να ταξιδέψουν τους θεατές  στις αναμνήσεις ενός νέου άνδρα, για το καλοκαίρι του 1936, όπου η ανύπαντρη μητέρα του και οι 4 αδερφές της, προσπαθούν να κρατήσουν  τις εύθραυστες ισορροπίες μιας καθολικής οικογένειας, όσο και αν αυτό μοιάζει μάταιο.
Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ένα χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία που είχαν οι «Βρικόλακες» του Ίψεν, έρχεται για ακόμη μια φορά να αποδείξει πως δικαίως θεωρείται  από τους σημαντικότερους  παραγωγούς πολιτισμού της χώρας, ανεβάζοντας αριστοτεχνικά  μια παράσταση που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Εθνικό Θέατρο το 1994 με σκηνοθέτη το σπουδαίο Γιώργο Θεοδοσιάδη.  Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.
Μην το χάσετε!
«Χορεύοντας στη Λούνασα» του Μπράιαν Φρίελ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.
Μετάφραση: Νικαίτη Κοντούρη
Δραματουργική ανάλυση: Ελένη Μολεσκη
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Επιμέλεια κίνησης: Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου
Σύνθεση ήχων-μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοι: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Βοηθός σκηνοθέτη και παραγωγής: Ελένη Μολέσκη
Βοηθός σκηνογράφου: Βενετία Νάση
Παίζουν: Δημήτρης Φουρλής, Γιολάντα Καπέρδα, Θάλεια Γρίβα, Σοφία Βούλγαρη, Λίνα Φούντογλου, Σοφία Αντωνίου, Δημήτρης Ντάσκας, Δημήτρης Ναζίρης.
 
Αίθουσα Τέχνης (Πάρκο Αγ. Δημητρίου, Κοζάνη, τηλ. 24610 24062)
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00, έως 18 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (φοιτητικό, ανέργων)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Πηγή: ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Did you like this? Share it!

0 comments on “Εντυπωσίασε η πρεμιέρα του«Χορεύοντας στη Λούνασα» από τα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων (ΧΡΟΝΟΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ)

Comments are closed.