Δάφνες και πικροδάφνες

των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″ size=”2″ margin=”2″] [su_row] [su_column size=”1/3″] από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Σκηνοθεσία
Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά-κοστούμια
Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί
Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη
Κατερίνα Συμεωνίδου
Παίζουν
Αλέξανδρος Καλπακίδης
Δημήτρης Κοντός
Παύλος Σταυρόπουλος
Ανδρέας Τσιαπτσιάδης
[/su_column] [su_column size=”2/3″]Τριανταέξι χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το Δάφνες και πικροδάφνες παραμένει ένα έργο αγέραστο, ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα της σύγχρονης δραματουργίας μας.
Τέσσερις μικροκομματάρχες συναντιούνται στην επαρχία, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Υποστηρίζοντας διαφορετικούς υποψήφιους βουλευτές, δολοπλοκούν, αποκαλύπτουν μυστικά, στήνουν ίντριγκες, φανατίζονται, πάντα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον.
Οι ισορροπίες ανατρέπονται διαρκώς σε μια πολιτική κωμωδία που θίγει τον παλαιοκομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, τη σήψη του πολιτικού μας συστήματος, με ήρωες που αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία του νεοέλληνα.[/su_column][/su_row] [su_custom_gallery source=”media: 4680,4679,4678,4677,4676,4675,4674,4672″ limit=”68″ link=”lightbox” title=”never” width=”145″ height=”140″]][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, πρωτολειτούργησε τον Απρίλιο του 1993. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Καβάλας. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αποτελεί τον βασικό μοχλό θεατρικής δραστηριότητας στην πόλη της Καβάλας και του νομού. Ανεβάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις δικές του θεατρικές παραγωγές και κάθε άνοιξη, φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικές παραγωγές με ιδιαίτερο στίγμα. Πραγματοποιεί και συμμετέχει σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ με την υποδομή και το βεστιάριό του συμπαραστέκεται σε παραγωγές τόσο των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης, όσο και σε μεγάλο αριθμό μαθητικών θεατρικών ομάδων σε όλη την περιφέρεια.
Τέλος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με ξεχωριστή χρηματοδότηση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τη «Δημωφέλεια» οργανώνει τους μήνες του καλοκαιριού ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ αρχαίου δράματος, το Φεστιβάλ Φιλίππων που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, που αποτελεί και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.
Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανεβάζει παραγωγές με υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές που έχουν αλλάξει το τοπίο σ’ αυτό που ονομάζουμε παιδικό θέατρο και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο πάνω από 12.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολουθούν αυτές τις παραστάσεις. Ακολουθεί πάντα, σαν δεύτερη παραγωγή, θεατρικό έργο από τα κείμενα του κλασικού ρεπερτορίου μεγάλων θεατρικών δραματουργών. Ενώ στην τρίτη παραγωγή δίνεται έμφαση σε έργα σύγχρονης γραφής, πρωτότυπα και επίκαιρα, δίνοντας προτεραιότητα στο ελληνικό ρεπερτόριο.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με τις παραγωγές του στην χειμερινή περίοδο, προσελκύει, προσφέροντας θέατρο ποιότητας σε περίπου 20.000 θεατές. Ενώ πάνω από 20.000 θεατές παρακολουθούν τους μήνες του καλοκαιριού τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων.
Περισσότερες πληροφορίες  http://www.madem.gr/dipethe/main/2015/02/dafnes-ke-pikrodafnes-3/

Did you like this? Share it!

0 comments on “Δάφνες και πικροδάφνες

Comments are closed.